De dag dat ik je voorgoed ga loslaten.

Blog ingezonden door; Dominique Meisen ervaringsdeskundige 22-9-19

Er zal een dag gaan komen dat ik je volledig los zal gaan laten, een dag dat ik zeker weet dat ik je niet meer nodig zal hebben, niet meer bang voor je ben, ik volledig op mezelf durf te vertrouwen, dit wordt de dag dat we voor altijd afscheid van elkaar gaan nemen. Ik had gedacht dat deze dag zou komen op de dag de afscheidsbrief aan je schreef, de dag dat ik de kliniek in liep. Maar dit was niet de dag, waarop wij elkaar los zouden laten, wij beiden waar er toen nog niet klaar voor. De dag dat ik de kliniek uit liep wist ik het wel, ik wilde niet meer terug naar onze hechte band, ik had je niet meer nodig, dit zou de dag zijn dat ik je volledig los zou laten. Wat jij me bracht, kon ik me nu zelf brengen en de mensen om me heen. Dit leek de dag te zijn, een dag vol zelfvertrouwen en dag van een nieuw begin, zonder jouw aan mijn zijde. Heel even was je ook van mijn zijden, heel even waren we los van elkaar. Maar als snel kwam je weer langs me staan, alleen niet zo kortbij, op een afstandje afwachtend kijken hoe ik het zou doen, kijken hoe je weer korterbij kon komen. En korterbij kom je, je weet weer aan me vast te klampen en dit terwijl je me eigenlijk niks meer te bieden hebt, wil je je niet van me los maken want het is nog niet de die dag.

Wanneer zal die dag dan komen, waneer is het juiste moment? is er ooit wel een juist moment? Ik denk dat het juiste moment er voor jouw nooit komt, dat jij altijd wel een reden vindt waarom wij bij elkaar moeten blijven, en soms denk ik je hebt gelijk wij moeten bij elkaar blijven. En meteen hoe ik deze zin hier zo typ bekruipt me een gevoel, een gevoel dat lastig uit te leggen is, een gevoel van veiligheid, rust maar ook van angst en onrust. angst voor het monster dat jij wordt als we bij elkaar blijven. angst voor het monster dat jij wordt als we uitelkaar gaan. angst, onzekerhied, spijt.

Veiligheid die je me weet te geven. veiligheid die anderen me weten de geven. veiligheid, vertrouwen, geluk. rust als ik je volg, als ik me aan je overgeef. onrust als ik je volg, als ik me aan je overgeef. wat heb je me nog te bieden............................. niks meer